Κατοικίες ΟΕΚ Παλλήνη
Μου φάνηκε παράξενη η είδηση στο “ποντίκι” με τίτλο “Ο ΟΕΚ μοίρασε αυθαίρετες κατοικίες!”. Το να παραβιάζει ή να αγνοεί το κράτος κάποιον νόμο δεν θα έκανε εντύπωση πιστεύω σε κανέναν Έλληνα, πόσο μάλλον εμένα.
Κατοικίες ΟΕΚ Παλλήνη
Όμως η είδηση γινόταν παράξενη όταν διάβαζε κανείς τι παραβάσεις έχουν πραγματικά γίνει:
Μετά από αυτοψία, εντοπίστηκαν πολεοδομικές αυθαιρεσίες  όπως:
  • πολυκατοικίες κατοπτρικά κατασκευασμένες σε σχέση με τα σχέδια που συνόδευαν την οικοδομική άδειά τους – και συνεπώς εξ ολοκλήρου αυθαίρετες
  • υπέρβαση του συνολικού ύψους ορισμένων πολυκατοικιών
  • διαφορές στη στάθμη του περιβάλλοντος χώρου
  • υπόγεια τα οποία ως προς τα σχέδια της οικοδομικής άδειάς τους έχουν επεκταθεί
Τέτοιου είδους παραβάσεις είναι λίγο δύσκολο να είχαν προσχεδιαστεί από τους τελικούς αποδέκτες δεδομένου ότι γίνεται κλήρωση για τα σπίτια. Και δεν είναι από τις παραβάσεις μέσα από τις οποίες ο εργολάβος θα είχε κερδίσει παραδίδοντας λιγότερα απ’όσα θα έπρεπε.
Μοιάζουν πολύ με παραβάσεις που έγιναν από αμέλεια του εργολάβου και αυτό δέχομαι ότι μοιάζει παράξενο. Ακόμα περισσότερο μοιάζουν με παραβάσεις που προκύπτουν από προχειρότητες ή γενικότερη έλλειψη ελέγχου από τον τελικό πελάτη (την δημόσια διοίκηση).
Στην τελική την ευθύνη για την κατασκευή την είχε η δημόσια διοίκηση η οποία και χρησιμοποίησε τους δημόσιους πόρους για να παραδώσει κάτι το οποίο είναι τόσο λάθος που χαρακτηρίζεται παράνομο. Σε μεγαλύτερο βάθος, κάποιοι υποτίθεται ότι έλεγξαν και παρέλαβαν τα ακίνητα αυτά προφανώς κάνοντας κακή δουλειά.
Πόσο δύσκολο είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη σε μία τέτοια περίπτωση;
Αλλά πραγματικά θα ήθελα μία απάντηση στο ΓΙΑΤΙ έγιναν όλα αυτά;